Een grote droom kwam uit, ik kreeg direct na mijn afstuderen de kans om in de productie ‘Je Anne’ de hoofdrol van Anne Frank te spelen. Het is tijdens deze voorstellingen , dat ik me heb beseft dat door je volledig in te leven in een rol, je een emotionele spiegel voor je publiek mag en kunt zijn. Voor deze rol mocht ik in 2011 de John Kraaykamp Musical Award ontvangen voor beste vrouwelijke hoofdrol.

Daarna heb ik me verder ontwikkeld als “Etty” in de intieme voorstelling over het leven van Etty Hillesum dat te zien is door heel Nederland tot eind 2016.

Naast mijn verdere werkzaamheden als actrice en zangeres schrijf en speel ik met veel plezier samen met mijn broer Bouwe Bruins mooie en intieme Nederlandstalige luisterliedjes.

“Abke haar manier van zingen is verhalend en zij speelt haar liedjes met haar mooie stem waardoor het als het ware een totaalverhaal wordt waarmee ze haar publiek weet te boeien. Het mooie spel van haar broer Bouwe draagt daar ook aan bij. Zijn muziek zorgt dat je als het ware wegzweeft op het verhaal dat Abke vertelt.” – Peggy de Haan (2014)