Eigen Werk

Van kinds af aan heb ik een intieme band met mijn broer Bouwe. Als kinderen maakten we ongehinderd door wat dan ook samen muziek in onze huiskamer. Wij hebben allebei ons eigen pad bewandeld om muzikaal te rijpen. Zo heeft Bouwe zich ontwikkeld tot een begenadigd componist en pianist en heeft al vele artiesten begeleid. Ik heb mij verder bekwaamd als zangeres en actrice en mocht mij verheugen met het winnen van de John Kraaykamp Musical Award 2011 voor beste vrouwelijke hoofdrol. Nu we beiden deze muzikale bagage hebben opgedaan, voelen wij dat wij onze bijzondere band ook buiten onze huiskamer artistiek gestalte kunnen geven in onze zelf geschreven intieme Nederlandstalige luisterliedjes.

je Anne

Direct na mijn afstuderen kreeg ik de kans de hoofdrol te vervullen in de voorstelling ‘je Anne’ als Anne Frank. Deze rol heeft mij in Oktober 2011 de John Kraaykamp Musical Award opgeleverd als beste vrouwelijke hoofdrol. Tijdens deze voorstellingen ben ik tot het inzicht gekomen, dat als ik mij volledig kan inleven in een rol er ook oprechte emoties loskomen bij mijn publiek. Dit heeft mij gevormd in mijn verdere aspiraties als artiest. De musical ‘je Anne’ vertelt wat zich afspeelde in het achterhuis in deze twee jaren. De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neerschreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘je Anne’.

Freelance Werkzaamheden

Ik kan inspelen op uw behoefte voor persoonlijke bijeenkomsten als trouwerijen, vieringen, en afscheid als ook bedrijfsevents. Via een gesprek met u, bied ik u een voorstelling op maat waarin desgewenst ook professionals uit mijn netwerk ingezet worden.

Etty Hillesum

Dit nieuwe programma gaat over de dagboeken en het leven van Etty Hillesum. Haar leven werd gekleurd door haar onstuimige en soms grillige karakter, haar Joodse afkomst en de Tweede Wereldoorlog. Etty beschrijft een grote persoonlijke ontwikkeling. Ze zoekt naar liefde, naar verbinding met zichzelf en anderen, de dingen achter de dingen, naar God. Haar dagboeken tonen een levenskunstenares, die onder moeilijke omstandigheden steeds meer in staat is positivisme te benadrukken en zichzelf en haar eigen lot te accepteren. Ze ziet zichzelf dan ook niet als slachtoffer, overgeleverd aan de machten en krachten die inbeukten op haar bestaan. Haar oproep is, om onder welke omstandigheden dan ook, de antwoorden in jezelf te zoeken en de dingen in jezelf te verbeteren. Deze levenskunst, inspiratie en kracht probeert Choral in haar nieuwe programma vorm te geven. Voor meer informatie verwijs ik u naar Vocal Groep Choral.