Nacht van de Literatuur

22 september 2015 ,

Voor het eerst in Amersfoort, de ‘Nacht van de Literatuur’. En een onmiddellijk succes; de organisatie was er in geslaagd een aantal aansprekende namen naar Amersfoort te halen, zoals Rosita Steenbeek en Ronald Giphart. Ik lees weinig boeken, maar ik heb eerder heel erg genoten van de boeken van Ronald. Hij werd geïnterviewd door Karin Horst van Bibliotheken Eemland, en zij wist hem een aantal interessante uitspraken te ontlokken. Ook bleek dat hij behoorlijk commercieel bezig is, hij luistert veel te goed naar zijn uitgever..

Ook een highlight: de ode die zangeres Abke Bruins bracht aan Joost Zwagerman. Het was een ingelast onderdeel van het programma, maar de bezoekers in de Aegtenkapel waren er allemaal helemaal stil van.

Helemaal intiem werd het op hotelschip Vita Nova, waar Vera van Brakel in discussie ging met onder andere Rosita Steenbeek. Joke Verzijde van de Vita Nova was ongelofelijk trots. “Ze is voor mij een top-schrijfster, en heb al haar boeken gelezen, dus het zo mooi dat ze nu bij ons aan boord is”. Ook Rosita vond het geweldig: “Ik kom zeker terug”.

Bron: Cees Wouda Fotografie