Abke Bruins
mijn werk over mij socials contact

In 2006 begon ik aan de musical academie in Tilburg. Direct na mijn afstuderen kwam een grote droom uit. Ik kreeg de kans om in de productie 'Je Anne' de hoofdrol van Anne Frank te spelen. Dit werd beloond met de John Kraaykamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol. Vanaf dat moment heb ik mij ontwikkeld als veelzijdig performer en ben ik te zien in verschillende theaterproducties door het hele land.

Het is tijdens deze voorstellingen dat ik me realiseerde dat je door volledig in te leven in een rol, je een emotionele spiegel voor je publiek mag en kan zijn. In de afgelopen jaren heb ik meer verdieping gezocht in het spelen en in het zingen. Voor mij gaat theater verder dan alleen plezier hebben. Het biedt inzichten en mogelijkheden om verschillende emoties en aspecten van jezelf te verkennen. Ik zie het theater graag als een plek waar een nieuwe wereld wordt gecreƫerd waar het publiek actief onderdeel van is. Zo wordt wat ten tonele wordt gebracht, een gesprek met het publiek.

Deze verdieping in mijn spelen en zingen vind ik door mijn kennis en ervaring in te zetten voor maatschappelijke doeleinden. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij Diva Dichtbij, waarbij ik zing voor mensen die langdurige zorg nodig hebben. Ook heb ik door de jaren heen trainingen en workshops gegeven, waarbij ik theater als middel inzet om de deelnemers tot mooie inzichten te brengen.